RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ніяких результатів: експерти пояснили ситуацію зі скандалом навколо корупції в НАЗК

У Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) існують серйозні проблеми з професіоналізмом.

Про це "Апострофу" заявив глава правління Transparency International в Україні Андрій Марусов, коментуючи корупційний скандал в НАЗК.

За його словами, одкровення керівника департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Анни Соломатіної не стали для нього несподіванкою.

"Всі озвучені факти цілком могли бути. Чи не з самого початку роботи НАЗК мені надходила інсайдерська інформація, що агентство поступово підпадає під політичний вплив. Крім того, з точки зору професіоналізму, у НАЗК дуже великі проблеми, причому починаючи з глави", - зазначив Марусов. Він, до речі, був одним з членів конкурсної комісії по відбору членів НАЗК

З ним згоден і політолог Петро Олещук.

Він зазначив, що дана структура створювалася з метою перевірки добробуту чиновників, але ніяких результатів її роботи до недавнього часу не було.

"Вони нічого не виявляли, а в цей час журналісти практично кожен день розкопували скандали виключно на підставі тільки декларацій чиновників. Відсутність результатів у профільного агентства в таких умовах - це або непрофесіоналізм, або умисел. У такому контексті подібні звинувачення виглядають цілком логічно й обгрунтовано" , - підсумував Олещук.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Війна" в українській владі: Порошенко отримав серйозний удар".