RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо, як окупанти розправилися зі зрадниками України в Криму

Українських військових-зрадників, які після анексії Криму Російською Федерацією прийняли рішення служити в лавах Збройних сил Росії, вижили звідти при першій же можливості.

Про це заявив екс-заступник командира Керченського батальйону морської піхоти Олексій Нікіфоров, повідомляє видання "Крим. Реалії".

"Тоді (в 2014 році, - ред.) "сарафанне радіо" доносило до нас, що російські кадрові офіцери не сприймали наших. Так було, принаймні, в колишній нашій військовій частині. Звідти військовослужбовців перевели по Криму, залишилося тільки кілька прапорщиків. Розповідали, що було таке ставлення: "Ей, йди сюди, військовий недороблений, ми з тебе зараз російського робити будемо!" - зазначив він.

За словами Нікіфорова, колишніх українських військових прибирали з Криму під виглядом курсів, заявивши, що їх підготовка нібито не відповідає рівню російських військовослужбовців.

"Але основних командирів, які заслужили медальки за "повернення" Криму, тримають і просувають по службі. Це стосується і мого колишнього командира, і командира 36-ї бригади, яких тягнуть, щоб показати, які вони "заслужені". А що стосується тих , хто нижче званням, їх не питають", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", на початку жовтня стало відомо, що ФСБ затримала в Криму колишнього українського офіцера Дмитро Долгополова, який зрадив присягу після анексії і перейшов служити в армію РФ.

Читайте також колонку Дмитра Тимчука на "Апострофі": "Росія вимиває людей: зрадники України в Криму не врахували цікавий момент".