RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Жорстоке побиття української судді: потерпіла розкрила скандальні деталі

Суддя Лариса Гольник пов'язує своє побиття з міським головою Полтави і з його юридичним представником Олександром Ковжогою.

Про це вона розповіла "Апострофу" в інтерв'ю.

"Я однозначно пов'язую тільки зі своєю антикорупційною діяльністю, з викриттям корупційних злочинів, які були зроблені людьми з оточення полтавського міського голови Олександра Мамая. І безпосередньо до цього злочину причетний сам мер. Справа стосовно нього про адміністративне корупційне правопорушення я розглядала з травня 2014 року", - заявила суддя.

За її словами, в 2015 році у зв'язку з цією справою їй запропонували хабар, про що суддя повідомила правоохоронцям. Зараз це кримінальне провадження розслідують детективи НАБУ.

Гольник також розповідає, що юридичний представник міського голови Олександр Ковжога подав на неї в суд за розповсюдження неправдивої інформації.

"Перед початком засідання мій чоловік звернувся в залі суду до Ковжоги, запитав у нього, чому той не вітається. Вони, звичайно, обмінялися "компліментами". Мій чоловік сказав: "Сподіваємося, що ми вас за ґратами побачимо". Він так сказав, тому що знає, що дуже багато Ковжога ініціює проти мене кримінальних справ, в яких є завідомо неправдива інформація. На що ні прокуратура, ні поліція не звертають уваги, і це відчуття безкарності породжує зухвалу поведінку. А Ковжога порадив, щоб ми дбали про своє здоров'я", - зазначила Гольник.

Олександр Ковжога спробував призначити судді експертизу психіатричну експертизу. Гольник пов'язує це з можливими закулісними іграми.

"А в той же час на засіданні суддя питає мене: "А якщо наступного разу ваш адвокат не приїде? Нам же тільки призначити експертизу!" Тобто суддя заздалегідь сказала, що для неї головне – лише призначити експертизу, вона не збирається слухати справу по суті. Важливо зазначити, хотіли призначити експертизу, щоб довести, що у мене манія переслідування і я не відрізняю дійсність від своїх фантазій. В принципі, тоді руйнується вся доказова база у справі Мамая", - сказала суддя.

Напад на себе суддя називає "кроком відчаю" її противників, які намагаються вивести її з активної діяльності.

"Напевно, це вже такий крок відчаю, вирішили нею скористатися. Якби дійсно були нанесені серйозні удари по голові (це як мінімум струс мозку, черепно-мозкова травма в кращому випадку, в гіршому – проломлений череп), то тоді можна було б вбити декількох зайців, і не треба вже ніякої психіатричної експертизи. Дійсно, якщо б такі ушкодження були нанесені, потім можна було мене на довгий час вибити з активної діяльності", - резюмує Гольник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Мене хотіли відправити до психіатра, а побиттям намагалися вбити відразу двох зайців - суддя з Полтави.