RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Резонансна ДТП у Харкові: у поліції розкрили нові дані по Зайцевій

Щодо автошколи, де вчилася передбачувана винуватиця резонансної смертельної ДТП в Харкові - водій Lexus Олена Зайцева - може бути розпочато кримінальне провадження.

Про це заявив начальник відділу розслідування злочинів в сфері транспорту Головного управління (ГУ) Національної поліції (НП) в Харківській області Олександр Розумників, повідомляє 2day.kh.ua.

За його словами, зараз розглядається питання про виділення окремого кримінального провадження.

У свою чергу, глава слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Чиж заявив, що в ході розслідування смертельної ДТП слідчі допитали понад 100 свідків і призначали більше 40 експертиз.

Так, серед проведених експертиз - судово-медична, автотехнічна, транспортно-трасологічні. Крім того, було проведено дослідження звукового середовища - фоноскопічна експертиза.

"Стосовно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна, токсикологічна експертизи. Відповідно до висновків експертів в організмі водія автомобіля Lexus були виявлені речовини, які містять кодеїн (алколоїд опіуму, який має слабкий наркотичний ефект - ред.)", - розповів Сергій Чиж.

Він додав, що на стадії завершення перебуває 14 експертиз за біологічними і цитологічними речовинами, вилученими з авто.

"Доручено проведення автотехнічної експертизи фахівцям інституту судових експертиз імені Бокаріуса, яку планують завершити до 10 грудня", - уточнив Чиж.

Поліцейський розповів, що слідчі допитали свідків, родичів загиблих і постраждалих.

"Також були встановлені та опитані всі люди, які після аварії дзвонили в служби "103" і "102", і патрульні поліцейські, які виїжджали на місце аварії", - зазначив Чиж.

Він уточнив, що поліцейські вилучили та переглянули всі відеозаписи, на яких зафіксовано момент аварії. З учасниками аварії провели чотири слідчих експерименти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт-математик Дмитро Багрій склав точну схему смертельної аварії на вулиці Сумській в Харкові.

Детальніше про трагедію і про те, які кроки допоможуть знизити смертність на дорогах читайте в матеріалі "Апострофа": "Багаті не бояться порушувати": найголовніше, що потрібно зробити після жахливої ДТП в Харкові".