RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Захопили комітети Ради: проти Саакашвілі відкрили нову справу

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що проти лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі буде відкрито ще одне провадження в зв'язку з захопленням ним разом з активістами одного з комітетів Верховної Ради в готелі "Київ".

Про це він сказав в середу, 7 грудня, під час виступу в парламенті, повідомляє ТСН.

"Сьогодні поліція абсолютно законно прийшла, щоб затримати (Саакашвілі, - ред.) і доставити до слідчого. Він з групою бойовиків, які його оточили, захопили комітет Верховної Ради, який розташований в готелі "Київ", виламали двері, викинули одного працівника УДО (Управління державної охорони - ред.), який охороняв державне приміщення і там відпочивав", - зазначив Луценко.

Він підкреслив, що незаконні дії будуть оцінені в рамках кримінального провадження.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 6 грудня прихильники Саакашвілі повідомили про штурм силовиками наметового містечка під стінами Верховної Ради. У той же час в поліції Києва заявили, що в наметовому містечку розшукували Саакашвілі з метою його затримати.

Детальніше про ситуацію навколо Саакашвілі читайте в матеріалі "Апострофа": "Затримання Саакашвілі: всі подробиці, фото і відео".

Читайте також матеріал "Апострофа": "Порошенко, Путін і Саакашвілі на даху: в Європі написали розгромну статтю про Україну".