RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явилися нові подробиці обшуків НАБУ в Мін'юсті

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) після обшуків в Міністерстві юстиції провели обшук вдома у працівниці відомства.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька під час брифінгу в п'ятницю, 8 грудня, повідомляє "Українська правда".

"Це керівник секретаріату урядового уповноваженого, який представляє нашу країну в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Там рішення суду було. Але обшук почався без адвокатів. І коли вона намагалася викликати адвокатів, їх ніхто не хотів шукати. Після того як вони приїхали, їх ніхто не хотів впускати. Провели обшук в автомобілі, приміщенні", - розповіла вона.

За словами Бернацької, "працівники НАБУ увірвалися в будівлю... зайшли в один з кабінетів, де знаходяться матеріали справ в Європейському суді з прав людини і закрилися там з прибиральницею".

Перший заступник міністра уточнила, що вони перебували там приблизно півтори години, вийшли з будівлі через чорний хід.

"На столі вони залишили тільки протокол обшуку, який є незаконним і порушує всі норми Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу. Обшук був проведений без постанови суду", - додала Бернацька.

За її словами обшук проводили 3 працівника НАБУ.

Вона заявила, що Мін'юст звертається до генпрокурора із заявою про злочин, який було скоєно співробітниками НАБУ в Міністерстві юстиції.

Раніше джерела "Апострофа" повідомили, що скандал навколо Національного антикорупційногоагентства розгорівся з подачі лідера фракції "Народний фронт" Арсенія Яценюка.