RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Затримання Саакашвілі: головні подробиці, фото і відео

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що лідер "Руху народних сил" Міхеїл Саакашвілі, затриманий в Києві увечері 8 грудня, знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Згідно постанови про розшук працівники Нацполіції виявили місцеперебування М. Саакашвілі на вул Відрадній міста Києва та затримали його. Затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Плануються слідчі дії та звернення в суд про обрання запобіжного заходу. Як і обіцяли, силовики зробили все, щоб уникнути крайніх силових дій і крові", - повідомив глава ГПУ.

Фото: EPA/UPG
1 / 1
Фото: EPA/UPG
1 / 1
Фото: EPA/UPG
1 / 1
Фото: EPA/UPG
1 / 1
Фото: EPA/UPG
1 / 1
Фото: EPA/UPG
1 / 1
Фото: EPA/UPG
1 / 1

До Саакашвілі на Аскольдовий провулок приїхав адвокат, він намагається пройти, але його не пускають, передає "УП".

Повідомляється, що територію перекрили автобусом.

Також з'явилася заява СБУ

Нагадаємо, раніше прес-секретар партії "Рух нових сил" Мар'яна Почтар заявила, що правоохоронці атакують наметове містечко, розташоване біля будівлі Верховної Ради.

Виступ адвоката Саакашвілі:

Колишній глава Нацполіціі Луганській області, діючий співробітник поліції полковник Юрій Покиньборода, в квартирі якого затримали Саакашвілі, заявив, що його можуть ліквідувати.

Вночі біля будівлі СБУ відбулися сутички між силовиками і активістами, які хотіли встановити намети.

"Апостроф" з'ясував, що конфлікт Петра Порошенка і Міхеїла Саакашвілі, який вилився в затримання політика, може бути пов'язаний з доповідями силовиків, які ввели в оману главу української держави.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Луценко заявив, що проти Міхеїла Саакашвілі буде відкрито провадження в зв'язку з захопленням їм разом з активістами одного з комітетів Верховної Ради в готелі "Київ".