RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Путін позбавляється від ДНР-ЛНР: у Росії озвучили цікавий прогноз по Донбасу

На сьогоднішній день головне завдання президента Російської Федерації Володимира Путіна - поступово підготувати так звані ДНР і ЛНР якщо не до тотального зливу, то до якогось пошуку компромісу, головним чином із Заходом.

Про це "Апострофу" заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"І він (Путін, - ред.) потроху відступає, намагаючись не робити цього занадто різко, тому що тоді виникне когнітивний дисонанс. Потім нам (росіянам, - "Апостроф"), думаю, навіть розкажуть, що в "республіках" дуже неефективне управління, корупція занадто велика - ось нехай і відвалюються до України. Дурніше всього в цій ситуації, природно, виглядають "патріоти" з "ДНР" і "ЛНР", - зазначив він.

За словами Орєшкіна, глава Кремля потроху починає привчати громадську думку, що, загалом, ця ноша росіянам не по кишені і вони не хочуть вбивати братський український народ. А щоб зупинити кровопролиття, потрібно підключити іноземних спостерігачів. Але це все робота з громадською думкою.

"Чотири роки поспіль я говорив, що Донбас буде перебувати в якомусь проміжному статусі - типу Придністров'я. Тому що повернути його беззастережно Україні Путін не може без втрати обличчя. Взяти Донбас під свій патронаж і в свою територіальну структуру беззастережно він, знову ж таки, не може, тому що це буде супроводжуватися дуже серйозними витратами. Відповідно, тепер питання, в якій саме мірі", - вважає політолог.

Орєшкін підкреслив, що не слід вірити тому, що говорить Путін. Він робить одне, говорить інше і вважає це абсолютно нормальним. Його слова, скоріше, означають деяку роботу з громадською думкою.

"Він одночасно дає сигнали, що "приєднувати" Донбас не будемо, і що українських військ (на окуповану частину сходу України, - "Апостроф") не допустимо, тому що буде різанина. І найголовніший сигнал - миротворчий: він хоче виступати миротворцем. Що цілком природно, тому що за минулі з початку цієї кампанії три роки Росія зазнала дуже серйозних економічних поразок, і населення це відчуває", - сказав він.

Політолог додав, що воювати далі у Путіна немає ресурсів - ні ідеологічних, ні політичних, ні фінансових, ні навіть військових. Йому залишається лише маневрувати, що він і робить.

"Так, йде якась закулісна торгівля зі Сполученими Штатами. На жаль для Путіна, США добре зрозуміли, що з ним треба поводитися приблизно так, як з Кім Чен Ином - домовлятися безглуздо, треба тиснути досить жорстко. У Путіна дуже слабкі переговорні позиції: над ним нависає "Бук", який приїхав з Росії (відповідно, хтось підписав документ, що відправляв цей "Бук", з якого збили Boeing MH17 влітку 2014 року на Донбасі), нависають звинувачення у втручанні в вибори в Європі і в США (і вони робляться все правдоподібнішими з кожним кроком)... "- підсумував Орєшкін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін готує ДНР-ЛНР до зливу: що задумали в Кремлі".