RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Атака Путіна проти України: Кравчук зробив тривожну заяву

На сьогоднішній день президент Російської Федерації Володимир Путін створює умови і можливості для масштабного збройного наступу проти України.

Про це заявив перший президент України Леонід Кравчук, повідомляє "Укрінформ".

"Він (Путін, - ред.), здається, починає діяти так, щоб створити більш широке поле для можливої глибшої і масштабної атаки на Україну", - сказав він, коментуючи відзив російських офіцерів з Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) на Донбасі.

Кравчук додав, що сприяти мирному врегулюванню на сході України могла б миротворча місія, однак для цього вона повинна бути організована відповідно до норм міжнародного права і ООН, а не так, як хоче Путін.

"Ми хочемо, щоб місія була на всій території, забезпечила повернення контролю над кордоном, мирне життя і відновлення зруйнованих районів. Це повинна бути місія великого масштабу, тому що маємо справу з таким, скажімо так, оригінальним сусідом", - зазначив він.

Разом з тим, перший президент України уточнив, що змусити Росію погодитися на розгортання на Донбасі дійсно ефективної миротворчої місії можна тільки шляхом міжнародного тиску.

Крім того, він вважає, що "Мінський формат" зараз неефективний і потребує змін.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Віталій Портников вважає, що недавній виступ російського президента Володимира Путіна може свідчити про його готовність коригувати свої плани щодо Донбасу.