RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Гучне вбивство під Києвом: що відомо на даний момент про загибель юриста Ірини Ноздровської

У понеділок, 1 січня, в Київській області знайшли мертвою сестру жертви резонансної ДТП під Києвом, відому правозахисницю, яку розшукували напередодні, Ірину Ноздровську.

"38-річну жительку с. Демидів Вишгородського району, яка зникла 3 дні тому, сьогодні виявили мертвою в місцевій річці. На розшук жінки були задіяні поліцейські Вишгородського відділу поліції і громадські активісти", - сказано в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Тіло загиблої буде направлене на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини і обставин смерті. За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження.

Як пише "Обозреватель" з посиланням на власне джерело, на тілі Ноздровської було виявлено кілька ножових поранень в області шиї. Джерело додало, що на Ірині був тільки бюстгальтер.

Читайте також Як від поліції вимагали розслідування гучного вбивства юристки Ноздровської: ексклюзивний фоторепортаж.

Як уточнив глава профспілки МВС України Ілля Ківа, Ноздровську могли скинути з мосту в річку.

"Знайшли Ірину дві години тому в річці в Київській області. Йдуть слідчо-оперативні дії, громадськістю були організовані активні пошуки і сьогодні планувалося прочісування прилеглих районів, але до цього моменту Національна поліція вже мала інформацію про місцезнаходження тіла, про те, що її скинули з моста в річку, або, по всій видимості, стрибнула вона сама, але в даному випадку розглядається основною версія вбивства, пов'язаного з її правозахисною професійною діяльністю", - заявив він.

Варто нагадати, що близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення 29 грудня. Вона зникла на шляху з Києва в с. Демидів Вишгородського району. Правозахисниця вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року на смерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, який на момент ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ноздровська змогла домогтися покарання для Россошанського. У кінці травня 2017 року суд засудив його до 7 років позбавлення волі, проте 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції.

Як стверджували родичі правозахисниці, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.

Читайте також: Гучне вбивство під Києвом: у мережі нагадали, з ким боролася загибла правозахисниця

Сама Ноздровська раніше говорила, що вже не вірить в можливість справедливого покарання для вбивці рідної людини.

"Довести будь-яку справедливість в нашій країні нереально. Я спілкуюся з багатьма потерпілими, у яких водії в стані сп'яніння вбили близьких людей, і кожна людина, яка зіткнулася з такими обставинами, знає, що закони діють тільки на папері. Я вже не знаю, як довести справедливість. Вже просто втратила надію. Але я дуже принципова людина, і я буду це доводити", - говорила вона, повідомляє "Обозреватель".

Ввечері 1 січня було затримано нареченого Ноздровської - Віталій Сергєєв, який відмовився надати показання.

У Ноздровської залишилася неповнолітня дочка.

Вбивство правниці прокоментував і британський фінансист Вільям Браудер.

"Всі, хто брав участь у цьому жахливому звірство, повинні відчути всю силу закону. В іншому випадку вони і ті, хто їх покриває, можуть зіткнутися з санкціями Магнітського на Заході", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Польщі пропав безвісти молодий українець з Дніпра.