RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Підвішують і б'ють струмом: Козловський розповів про страшні тортури полонених бойовиками ДНР

Відомий український вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, звільнений з полону бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР"), розповів, як терористи катують українських заручників.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У них невелика фантазія з приводу цього (методів катування, - ред.). Це - побиття, людей катують струмом електричним, підвішують..." - заявив Козловський.

За його словами, під час тортур бойовики вимагали, щоб він зізнався, що зберігав вибухівку. Також терористи намагалися звинуватити його в шпигунській діяльності.

"Вони кричали, що привезуть до підвалу до мене сина, щоб я визнав, що гранати, вибухівка мої. Говорили, що будуть катувати його на моїх очах", - додав учений.

Козловський уточнив, що під час тортур терористи кричали, що вони - це "русскій мір".

"Взагалі, таке враження, що вони там зробили такий своєрідний мікс з 1937 року, 1950-х, 1970-х років СРСР. Це схоже на рольові ігри. Але ці "рольові ігри" стосуються життя людей, їх долі", - підсумував він .

Як повідомляв "Апостроф", раніше Козловський відверто розповів про полон і настрої в Донецьку.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі".