RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Скандал у ЗСУ навколо грузинських добровольців: відомий волонтер поділився цікавими деталями

Поранених в грудні бійців "Грузинського Легіону" планували використовувати в акціях протесту в Києві, організованих екс-президентом Грузії Михеилом Саакашвілі.

Про це заявив волонтер Роман Доник, коментуючи скандал з відходом "Грузинського Легіону" зі складу 54-ї ОМБр.

За його словами, поранені бійці неодноразово наполягали на своєму перекладі в київський госпіталь, де тоді знаходився їхній командир Мамука Мамулашвілі.

"Чому Я знаю про це всім. Тому що були побоювання, що "контужені і хворі" спеціально скористалися приводом, щоб приєднатися до михомайдану від імені ЗСУ і саме тому рвалися до Києва. Всі ці люди залежать від Мамуки, який обіцяє їм зробити українське громадянство. Всіх "відступників" залякують, що їм самостійно громадянство ніколи не дадуть", - зазначив Доник.

"Після цього лідер грузинського легіону поїхав у 54 бригаду для переговорів з командиром бригади полковником Майстренко. Наскільки я знаю, переговори велися у форматі - або ми служимо на моїх умовах або ми всі йдемо. Майстренко на шантаж не піддався і запропонував усім звільнятися", - додав волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", в "Грузинському Легіоні" заявляли, що покинули склад 54-ї ОМБр через некомпетентність командування.