RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Біометричний контроль: стало відомо про провокації Росії на кордоні

Російська Федерація у відповідь на введення Україною з 1 січня 2018 року прикордонної системи фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства влаштовує провокації на кордоні.

Про це у вівторок, 9 січня, заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Василь Серватюк, повідомляє Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

"Як ми і очікували, під час святкових днів відбулися провокаційні дії проти наших громадян з боку Російської Федерації в зв'язку з введенням біометричного контролю. Тільки протягом сьогоднішньої доби російська сторона відмовилася пропускати 18 наших транспортних засобів, без складання відповідних документів і пояснення причини", - сказав Серватюк.

Він зазначив, що ДПСУ очікує ще більше провокацій з боку країни-агресора, тому пункти пропуску посилені технікою та особовим складом.

У той же час Серватюк додав, що з початку року біометричний контроль пройшли 29 тис. іноземців, з них 24 тис. - росіяни. При цьому тільки за три минулі доби прикордонники зафіксували 48 спрацьовувань по базах даних Інтерполу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт пояснив реальний ефект від введення біометричного контролю на кордоні з Росією.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Нові правила: як росіян будуть пускати в Україну після Нового року і чим відповість Москва".