RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Путін зробив несподівану пропозицію Україні по військовій техніці в Криму

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що РФ готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму.

Про це він сказав у четвер, 10 січня, на зустрічі з главами російських ЗМІ та інформагентств, повідомляє УНІАН.

"Користуючись нагодою, що називається, хочу сказати, ми готові продовжити цей процес: готові передати військові кораблі України, які в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку. Правда, вона перебуває вся в такому жалюгідному стані, але це вже не наша справа, вона в такому практично і була, за ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно", - сказав президент РФ.

Путін уточнив, що мова йде про десятки кораблів і бойових літаків.

"Що стосується кораблів, думаю, буде краще, якщо українські військовослужбовці приїдуть і їх заберуть. Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси", - заявив він.

За словами Путіна, в окупованому Криму також залишається значне число українських боєприпасів, але вони не підлягають транспортуванню, а тільки утилізації на місці.

"Ми готові запросити українських військових, щоб вони взяли участь в утилізації цих боєприпасів", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на пункті пропуску "Армянськ" в окупованому Росією Криму співробітники прикордонного управління ФСБ РФ затримали українця.