RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилися важливі подробиці розслідування замаху на Осмаєва і вбивства Окуєвої

Російський кілер Артур Денісултанов-Курмакаєв під прізвиськом "Дінго", який здійснив замах на чеченського добровольця, бійця АТО Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву в червні 2017 року, відмовляється давати свідчення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ і народний депутат Антон Геращенко під час відкриття виставки в кулуарах Верховної Ради фотопортретів Аміни Окуєвої "Аміна: життя", повідомляє "24 канал".

"У нас в тому році було два випадки спроб вбити Аміну і Адама. Перший випадок - вони залишилися живі. Цей кілер перебуває вже в СІЗО, і дуже скоро, в цьому році, справа буде передана до суду. Він отримає, на мій погляд, довічне ув'язнення", - сказав він.

Разом з тим, Геращенко уточнив, що зловмисник не дає жодних свідчень. При цьому він додав, що основна версія вбивства і замаху на Окуєву - помста з боку російських терористичних диверсійних угруповань, які діють за підтримки російських спецслужб.

"Що стосується тих кілерів, які вбили Аміну в жовтні, на жаль, ми їх ще не затримали. Але ми розуміємо, можу сказати, знаємо, що ці люди приїхали з території Російської Федерації, виконували завдання з Російської Федерації на вбивство Адама і Аміни. У першу чергу, хотіли вбити Адама", - завив радник міністра.

Нагадаємо, що ще в травні минулого року Аміна Окуєва в інтерв'ю "Апострофу" розповіла про людей, яким може бути вигідна її смерть.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Могли стріляти громадяни України: головні версії вбивства Аміни Окуєвої".