RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Змушували викопувати трупи: мати звільненого бійця АТО розповіла про знущання в полоні бойовиків ДНР

Мати українського бійця Андрія Крупи, звільненого з полону бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР"), розповіла, що терористи змушували полонених викопувати трупи.

Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню nova.te.ua.

Так, боєць потрапив в полон в Старобешевому Донецької області, звідки повинен був бути направлений в Іловайськ.

"Розповів (Андрій - ред.), що сепаратисти змушували його перепоховати тіла загиблих цивільних осіб і військових. Коли вперше його привели на город копати, думав, будуть щось садити. Але на метровій глибині натрапили на труп літньої жінки... Під час боїв сепаратисти закопували загиблих нашвидку, а коли фронт відійшов, взялися перепоховати", - зазначила жінка.

За її словами, бойовики знущалися з полонених, ставили їх на розстріл.

"Спочатку (Андрій, - ред.) не розповідав нам, а вже через рік-другий почав згадувати, як один чеченець направив на нього дуло автомата. Мій син - холерик, різкуватий, тому якось не витримав - стрибнув до сепаратиста. "Хочеш - стріляй, але не випробовуй нерви "- випалив. За це його навіть почали поважати, наскільки це можливо в такій ситуації. Дозволили зателефонувати додому на тридцять секунд", - додала жінка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер Ірина Бойко з Полтави, яка побувала в полоні бойовиків в 2014 році, розповіла про нелюдські катування, які вона перенесла.