RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Арешт в Італії бійця АТО: з'явилася важлива заява щодо розслідування справи Марківа

Для розслідування в справі бійця Нацгвардії Віталія Марківа, який був арештований в Італії за підозрою у вбивстві, буде створена двостороння слідча група.

Таку впевненість висловив глава Міністерства закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що в інтересах усіх шукати правду, і я повністю впевнений, що судові органи Італії візьмуть Україну в розслідування, і це буде двосторонній розгляд справи. І буде група слідчих з обох країн", - сказав італійський дипломат.

Також Альфано заявив, що італійці пильно стежать за ходом розслідування.

"Ми розуміємо, що результати розслідування можуть вплинути на думку двох народів", - зазначив він.

Створення двосторонньої слідчої групи підтримав і глава українського МЗС Павло Клімкін.

"Ми вважаємо, і ми до цього готові, що це розслідування повинне здійснюватися спільно ... Ми розуміємо всю ситуацію і як все відбувалося. І ми готові і надаємо всі необхідні дані і докази", - сказав він.

Нагадаємо, 1 липня 2017 року стало відомо, що прокуратура італійського міста Павія заарештувала українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві громадянина Італії, фоторепортера Андреа Рокелле поблизу Слов'янська в травні 2014 року.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися дані про докази невинності Марківа у вбивстві італійського фоторепортера на Донбасі.