RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Били так, що не міг бачити: боєць АТО розповів про тортури в полоні у бойовиків ДНР

Боєць антитерористичної операції Олександр Морозов розповів, що в полоні у бойовиків ДНР йому довелося відчути на собі жорстокі тортури і допити.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

Морозов каже, що був затриманий бойовиками біля спортивного комплексу "Олімпійський" в окупованому Донецьку, так як його прийняли за мародера.

"Вони били, допитували ... Спочатку думали, що я просто мародер, який заліз туди і думав щось поцупити. Але потім, в результаті, коли я сказав, що я боєць Збройних сил України, вони стали більш агресивними", - згадує військовий.

За словами Морозова, його били до тріщин в ребрах і кисті.

"Побитий був до такої міри, що не міг бачити. Пощастило просто, що було розсічення - за ніч кров стекла і відкрилося одне око", - говорить він.

Військового тримали в гаражах, підвалах і тільки влітку 2016 роки посадили в Макіївську колонію.

"Схуд, безпосередньо, вже коли потрапив в Макіївську колонію. Там, звичайно, звичайна тюремна баланда. Все пізнається в порівнянні. Ми просто, коли сиділи в камерах цих, ми практично весь час (у нас там було два години прогулянки і дві години телевізора в день) сиділи в камерах. Але зате ми не бачили цих сепарів", - розповів він.

Читайте на "Апострофі" інтерв'ю з Ігорем Козловським, який також знаходився в полоні у бойовиків - В очах бойовиків на Донбасі Захарченко - зовсім не герой - Ігор Козловський.