RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Є план: в Україні назвали дату, до якої збирається воювати Кремль

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що Кремль планує воювати до 2030 року і до цього часу не можна бути спокійними щодо Росії, навіть якщо зміниться влада і на чолі країни буде не нинішній президент РФ Володимир Путін.

Про це він завив "Апострофу".

За словами експерта, після виборів президента в РФ Кремль буде грати на загострення.

"Не дарма ж Путін літав на Близький Схід, і тепер, крім двох в Сирії, російські бази будуть ще в Лівії, Єгипті, Судані та ще начебто в Джібуті. Вони подивилися на успішний сирійський сценарій - і тепер проектують його на весь Близький Схід. Вони грають у велику гру - формують на наших кордонах дві танкові армії як ударний інструмент, який є єдиним серйозним аргументом в перспективі нашого конфлікту", - сказав Арестович.

Він уточнив, що цей інструмент повинен бути готовий до 2020 року.

"2020-й - це просто стадія, по міру готовності. А 2030-й - це тому, що в 2005-му році вони приймали рішення про стратегічний контрнаступ на Захід, мовляв, вистачить вже Росії стояти на колінах, будемо підніматися", - пояснив експерт.

Арестович додав, що Путін спочатку "навів порядок" в самій Росії, потім, як він вважає, навів порядок в СНД, а потім можна і на Захід уже ломанутися.

"2005 рік - це після нашого Майдану. Вони ж думають, що Майдан - це технологія ЦРУ по розколу "триєдиного російського народу" і проектуванню цих "злісних помаранчевих технологій" на саму Москву... Аналітика працює дуже просто, з великою ймовірністю можна припустити наступне: "Треба якось відвоювати все назад, а то Захід уже під Москвою, від Чернігова до Москви 700 км, один перехід на БТР або два на танку, а ракети долетять за 5 хвилин. Треба щось робити, а то вороги вже тут". А йому відповідають: "Володимире Володимировичу, ситуація складалася з 1991 року, 14 років. Значить, розв'язуватися вона буде теж мінімум 14. 2005-й плюс 14 - виходить 2020-й". А з огляду на те, що вони вважають, що ситуація почала складатися з 1985-го, з "перебудови", то відразу можемо ще додати. Це як мінімум 2030-й", - сказав він.

Експерт нагадав, що Путіну 70 років, і у нього є все - вся влада і всі гроші, які тільки можна, йому нема про що хвилюватися. Якщо він зараз припинить цю гру, Росія виведе війська з Криму, з Донбасу, заплатить компенсацію, піде з Сирії і так далі, то що йому робити в Росії.

"Він (Путін, - ред.) веде найцікавішу гру в своєму житті, а грає він на комплексах після розвалу Союзу, які у нього залишилися. Він сказав, що це - найголовніша геополітична катастрофа 20 століття і його найголовніша катастрофа в житті. І ось у тебе величезна кількість можливостей: інструменти, ядерна парасолька, війська, спецслужби, купа агентури в Європі, в США, у нас, купа можливостей в загальному. При цьому тобі боляче за розпад Союзу, ти вважаєш, що ти був принижений (ти особисто і вся твоя країна), і тобі 70 років, нічого втрачати. І все є, нічого досягати. Ну а що б ви робили на його місці? Ну звичайно, почали б цю цікаву шахову партію. Тому вони не будуть відступати", - підсумував Арестович.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готова воювати до 2030 року, для України все тільки починається - Олексій Арестович.