RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні розповіли, як Путін може нарватися на військовий переворот

Президент Російської Федерації Володимир Путін може нарватися на військовий переворот всередині своєї країни, якщо припинить війни, які розв'язав.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олексій Арестович.

"Якщо вони (Москва, - ред.) зараз почнуть відступати, неминуча криза в Росії, тому що його (Путіна, - ред.) звинуватять у здачі позицій. Тоді він точно на військовий переворот нарветься - в Росії виросло десь 300 тис. силовиків, які воюють безперервно. Звання, ордени, положення в суспільстві, скажені гроші - вони не дадуть йому припинити ці війни, вони з них живуть", - сказав він.

За словами Арестовича, росіяни зможуть перетерпіти економічні санкції, оскільки вони прямо "холодильника" простих громадян не стосуються.

"Тому у Путіна - всі шанси на гру, ніхто не збирається здаватися. Так, Захід сильніший, так, він буде тиснути, ну так тим цікавіше війна. З сильним противником цікаво воювати", - додав експерт.

Разом з тим, він уточнив, що Путін - це людина певного типу, яку не дарма в школі КДБ називали "Окурок".

"Він (Путін, - ред.) говорить, що його сформувала пітерська підворіття, але він не договорює - його там били, у нього з дитинства пієтет перед бандитами, які привели його до влади в Росії... Уявіть: Росія за роки путінського правління отримала десяток трильйонів доларів чистого прибутку... Якби вони сказали, що треба в космос, і вклали хоча б половину цих коштів на допомогу Маску, ... уявляєте, яку цивілізаційну справу вони б зробили? Росію б прославили у віках, назавжди після цього. Але йому, цьому випускнику Ленінградського університету, не вистачає мізків зайнятися навіть модернізацією своєї країни", - підкреслив Арестович.

Крім того, він нагадав, що і саудівський принц Салман будує інноваційне місто на 500 мільярдів, де відпрацьовуються технології міжпланетраних міст разом з іншими країнами, з проектом "Марс-2100" ОАЕ. У той же час Росія залишається осторонь від усіх цих проектів.

"Путін побудував нормальний апартеїд, пам'ятаєте, було таке в ПАР? ... Чим закінчується будь-який апартеїд? Тим, що люди, рано чи пізно, розуміють, що король голий... І ось ми маємо велику країну з ядерною зброєю, на чолі якої - закомплексований маленький бздюк з необмеженими повноваженнями, з владою, ядерною парасолькою, можливістю побешкетувати в світі, єдиною метою якого є відігратися за нанесені йому в дитинстві образи", - додав Арестович.

За його словами, проблему Росії вирішити дуже легко - повиводити всі війська і почати активно інтегруватися у вільний світ, модернізувати саму Росію і вкладатися в значимі для людства справи.

"Єдине серйозне гальмо в світі, який заважає нам всім перейти в більш гуманний і інноваційний світ - це Росія. Країна, яка 50 років тому покликала людство в космос, зараз є головним гальмом цього самого людства. Ось заслуга Володимира Володимировича і людей з його оточення. І коли американці це зрозуміли, вони вирішили, що складуть список і почнуть розмовляти з цими людьми по-іншому. Бо нічого гальмувати", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готова воювати до 2030 року, для України все тільки починається - Олексій Арестович.