RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні озвучили прогноз, коли може відбутися обмін Сущенка та Сенцова

Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига вважає, що ймовірність обміну українських політв'язнів Романа Сущенка та Олега Сенцова до президентських виборів в Росії, призначених на 18 березня, становить відсотків 20.

Про це він заявив "Апострофу".

"Чому мова може йти саме про Сущенка та Сенцова? Це ж не ми визначаємо, а Кремль, кого б передати Україні, щоб зробити хороший імідж Кремлю. "Ось якщо цих двох - геополітично у нас буде більше бонусів?" - думають вони. Україна готова прийняти будь-кого, це все наші громадяни і ми за них боротимемося. А Кремль дивиться з точки зору піару", - сказав Чаплига.

За його словами, найголовніше, щоб сторони до виборів домовилися хоча б про дорожню карту, узгодили всі механізми передачі полонених і зафіксували це.

Разом з тим, Чаплига зазначив, що те, що президенти України і Росії Петро Порошенко і Володимир Путін почали безпосередньо вести переговори, - це хороший знак. Ті, хто засуджують Порошенка, що він вів переговори, не мають рації. Поки в Росії є наші громадяни, треба робити все, щоб їх звільнити, заявив він.

"Не можна з агресором вести переговори? Підіть скажіть це родичам тих, хто перебуває в російських в'язницях. Не йде ж мова про 20 наших людей. Там стільки наших громадян! Які виїхали на заробітки, а їх звинуватили, що вони перевозили спайс, хоча вони просто кур'єри. Якщо поїхав на заробітки в Росію - то вже не громадянин України? Глобус не змінити. У нас найбільший кордон з Росією, ми приречені бути сусідами..." - підсумував Чаплига.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Розмова Порошенка і Путіна: в Україні зробили гучне припущення.