RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Під Запоріжжям захисники тварин жорстко провчили "собаколовів": опубліковані фото і відео

Жителі Бердянська Запорізької області провчили "собаколовів", які присипляли бездомних тварин у населеному пункті.

Про це повідомляє видання 2day.kh.ua.

За словами голови Бердянської міської громадської організації "Служба захисту тварин" Валентини Мамай, міськрада без аукціону підписала угоду з ФОП Паневина з Харкова на вилов і усипляння собак. За одну голову платили 1 250 гривень.

"Хоча в Бердянську вартість вилову становить 250 гривень. Після цього тварин стерилізують, вакцинують і знову випускають в середовище проживання, де вони спокійно доживають до старості", - зазначила вона.

Разом з тим, Мамай наголосила, що співробітники харківської фірми ловили всіх собак, не розбираючись, домашня або бездомна.

"У приватному секторі увійшли у двір до пенсіонерки, вона одна живе. Забрали і собаку, і цуценят", - уточнила вона.

За даними видання, бердянські зоозахисники стежили за діями приїжджих працівників. І приблизно о 17:00 19 лютого заблокували "Газель" з харківськими номерами.

"У працівників харківської фірми не було ніяких документів: ні дорожнього листа, ні акту вилову, ні форми на перевезення тварин між областями. У мікроавтобусі везли близько 20 тварин", - підкреслила Мамай.

Між представниками фірми і активістами виник конфлікт. У результаті містяни прокололи колеса авто харків'ян, вибили в мікроавтобусі скло, а тварин забрали. Крім того, зоозахисники провели мікроавтобус харківської фірми далеко за межі свого міста.

Фото: mv.org.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Тернополі розгорівся скандал через отруєння бездомних собак.