RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, чому Путін продовжує брати участь у війні в Сирії

Російська Федерація продовжує брати участь у війні в Сирії, оскільки не бачить для себе можливостей зійти з цих рейок.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила російський публіцист і політолог Лілія Шевцова.

"... Я думаю, що і всередині російської політичної еліти є чітке розуміння, що миру в Сирії не буде і він на даному етапі практично неможливий. Сирія розірвана в криваві клапті, і конфронтація триватиме невизначений час, особливо коли виникли розбіжності навіть між Росією і Іраном, Росією і Туреччиною..."- зазначила вона.

За словами Шевцової, в Росії є розуміння, що мир в Сирії - це імітація, про що свідчать і наступ турків на курдів, і останні драматичні події зі збитим російським винищувачем.

"Чому Росія продовжує імітацію цих миротворчих зусиль? Ну а як зійти з цих рейок? Визнати, що ми досягли успіху тільки в одному - в збереженні долі Башара Асада (президента Сирії, - ред.), який зовсім Путіну (президенту РФ Володимиру Путіну, - ред.) не потрібний і Москві набрид? Визнати це Кремль не хоче. Але всім вже ясно, навіть по картинці з сочинського Конгресу сирійських сил, що сирійська частина учасників не сприймала і не підтримувала російські миротворчі зусилля. Тому це одна з ілюзій, яких безліч у нинішній зовнішній політиці", - сказала політолог.

Вона додала, що в миротворчому процесі в Сирії програла не тільки коаліція Росія-Туреччина-Іран, а й демократична під лідерством США. Так, Сполучені Штати, наприклад, зрадили інтереси курдів.

"Росія повернулася на Близький Схід через свої зусилля в Сирії, продовжує певні зусилля по поверненню до Лівії, але я не стала б серйозно говорити про геополітичне і військове повернення Росії в регіон. Я не бачу для Росії можливостей грати на Близькому Сході серйозну миротворчу або стримуючу роль. Але і у інших країн, включаючи США, немає можливості грати там цю роль, що робить Близький Схід абсолютною пороховою бочкою", - підсумувала Шевцова.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль в Україні програв, але у Путіна в рукаві ще є козирі - Лілія Шевцова.