RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Джерела назвали прізвища головних ініціаторів дострокових виборів у Раду

На сьогоднішній день головними ініціаторами проведення позачергових виборів до Верховної Ради України є політики, наближені до президента Петра Порошенка.

Про це "Апострофу" заявило джерело в "Народному фронті".

За його словами, це заступник голови фракції БПП Сергій Березенко і нардеп Ігор Гринів. Однак в коментарі виданню Березенко спробував запевнити, що він до цього не має ніякого стосунку.

"Я - маленька людина", - сказав депутат, додавши, що нічого не знає про можливі дострокові вибори.

У той же час в "Народному фронті" підтверджують наявність кризи в стосунках з партнерами по коаліції. "Фронтовики" прекрасно розуміють, що БПП намагається шантажувати не тільки їх, але і уряд, а точніше - прем'єр-міністра Володимира Гройсмана

Так, останнім часом глава Кабміну почав активну співпрацю з НФ і не погоджується виконувати забаганки президента, що не влаштовує останнього. У БПП в розмовах з виданням будь-які конфлікти між Порошенком і Гройсманом заперечують. Але такий важіль тиску виключати не можна - адже в разі проведення дострокових виборів уряд на чолі з прем'єром має піти у відставку.

За даними джерела в НФ, підготовка до виборів почалася, але не можна виключати, що дострокового голосування не буде.

"[Лідер партії "Народний фронт" Арсеній] Яценюк у понеділок [26 лютого] на засіданні фракції нас запевнив, що виборів не буде. Але він міг просто нас заспокоїти, а все може обернутися інакше", - сказав співрозмовник видання.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Шантаж і залякування: навіщо у Порошенка влаштували ігри навколо дострокових виборів.