RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ще до Криму і Донбасу: журналісти дізналися, коли з'явилася база ПВК "Вагнера" під Краснодаром

База приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера" під Краснодаром (Російська Федерація) з'явилася ще до анексії Криму та війни на Донбасі.

Про це повідомляє znak.com.

Уточнюється, що табір "Вагнера" розташований біля хутора Молькіно, що в 30 кілометрах від Краснодара на південь по трасі М-4 "Дон".

"На вулиці порожньо. Через якийсь час вдалося поговорити з одним з жителів селища, в похилому віці. Співрозмовник представився Олександром (ім'я в цілях його безпеки змінено - ред.). Він колишній військовий, зараз постійно живе в селищі, контактує і навіть продовжує "працювати" (як саме, не уточнив) з військовослужбовцями військової частини. Регулярно перетинається в "вагнерівцями". За його словами, вони з'явилися в Молькіно близько 5 років тому, "ще до України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в перший рік про існування цього особливого загону ніхто з місцевих навіть не підозрював. Тільки потім інформація почала просочуватися назовні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео гучного інтерв'ю співробітника ПВК "Вагнера" про великі втрати найманців Путіна в Сирії.