RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Живе м'ясо: в Росії розповіли, навіщо Кремлю ПВК "Вагнера"

Керівництво Російської Федерації використовує приватну військову компанію (ПВК) "Вагнера" як "живе м'ясо".

Про це "Обозревателю" заявив російський адвокат Марк Фейгін.

"ПВК "Вагнера"- це не приватна військова компанія, як ми звикли це сприймати. По суті, це той же армійський підрозділ Міністерства оборони, перш за все, ГРУ (Головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ, - ред.). У неї набирають колишніх, а іноді і не колишніх, військовослужбовців", - сказав він.

За словами Фейгіна, ніякого правового регулювання діяльності приватних військових компаній в Росії немає. У той же час він підкреслив, що ПВК потрібні Кремлю, щоб "здійснювати все ті ж дії, ті ж теракти в інтересах влади, в інтересах Кремля, але тільки руками приватних осіб і не нести відповідальності як держава за ці операції".

Адвокат додав, що російська влада таким чином намагається уникнути будь-якого роду претензій щодо загибелі російських громадян в різних точках. Крім того, суттєво спрощено і правовий аспект:

"ПВК може поїхати в ту ж Сирію без рішення Ради федерації, указу президента і так далі", - пояснив Фейгін.

Він уточнив, що для Кремля найманці ПВК "Вагнера" - це люди, яких можна кидати, не піклуючись про наслідки, в найризикованіші авантюрні справи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Сирії в рядах ПВК "Вагнера" загинуло багато "ідейних" так звані "ополченців", які воювали на Донбасі.