RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Глава СБУ показав відео, як бойовики в Горлівці вантажили зброю в машину Рубана

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан за попередньою домовленістю з рядом представників незаконних збройних формувань планував організувати теракти в центрі Києва.

Таку заяву в п'ятницю на брифінгу зробив глава СБУ Василь Грицак, передає кореспондент "Апострофа".

"Вдалося запобігти масштабним терактам. Жертвами цих терактів могли стати численні громадяни України, політики і народні депутати, ... 8 березня СБУ запобігла ввезенню з непідконтрольною території України великої партії зброї", - сказав Грицак, перерахувавши все озброєння, вилучене в ході операції. Глава СБУ зазначив, що частина вилученої зброї вироблено в Росії.

Також на брифінгу показали відео, як Рубан проїхав на непідконтрольну територію Донбасу. За блокпостом бойовиків його машину зустрів автомобіль супроводу та "провів" до Горлівки. Також на відео показали момент завантаження зброї в машину Рубана та його затримання. Саме відео було опубліковано пізніше.

За словами Грицака, операція із затримання Рубана готувалася кілька місяців.

"У листопаді 2017 року Рубан організував вивезення великої партії зброї з непідконтрольною території так званої ДНР", - розповів Грицак про інший інцидент, продемонструвавши відповідні фото. Також на брифінгу включили аудіо розмови керівника "Офіцерського корпусу", в якому той називає зброю, яке планує везти через лінію розмежування.

Нагадаємо, сьогодні близько 14:00 Шевченківський суд Києва заарештував Рубана на два місяці без права внесення застави. Його підозрюють в підготовці терактів, незаконному зберіганні зброї. Крім іншого, Рубана підозрюють в підготовці вбивства президента Петра Порошенка.