RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Командувач Об'єднаних сил на Донбасі розповів про свого брата в окупованому Криму

Командувач Об'єднаних сил на Донбасі Сергій Наєв прокоментував інформацію, що з'явилася в мережі, про те, що він нібито отримував гроші від родичів в окупованому Російською Федерацією Криму.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"Я народився в 1970 році в місті Могилів-Подільський Вінницької області в сім'ї військовослужбовця. Мій батько завершив службу на території Криму. Відповідно, з 1995 року він разом з сім'єю і мій молодший брат залишалися в Криму. Ще перед війною, в 2012 році, за часів мирної України, батьки запропонували нам з братом заповідати квартиру. У жовтні 2013 року мій батько помер. Ми з братом прийняли спільне рішення про заповіт, за яким згодом він мені виплатить половину вартості квартири", - розповів Наєв.

Він уточнив, що ніяких угод з братом не укладав, оскільки це сімейні справи. Згодом в 2016 та 2017 роках брат передав Наєву дві суми, в еквіваленті - по п'ять тисяч доларів.

"Тобто, ці кошти де-факто не є "подарунком". Як законослухняний громадянин, я вказав ці кошти в електронній декларації. Іноді я дзвоню туди, до Криму, щоб, наприклад, привітати зі святами, і ці дзвінки ні для кого не секрет. Що стосується дій брата на окупованій території - він доросла людина, і за його вчинки я відповідати не можу. Вважаю, що він, як і мільйони громадян, що залишилися в тимчасово окупованому Криму, є громадянином України. Переконаний, що з часом, завдяки спільним зусиллям нашого народу, Крим повернеться, і він буде українським", - підкреслив Наєв.

Він запевнив, що прийняв присягу на вірність українському народу, і у нього немає ніяких застережень.

"Я виконаю ті завдання, які поставлені переді мною народом України, Верховним Головнокомандувачем. Проживання членів моєї сім'ї в Криму мене не обтяжує і не пов'язує ніяк", - підсумував Наєв.

Детальніше про офіційне завершення АТО і нової операції на Донбасі читайте в матеріалі "Апостроф": Кінець АТО: як тепер Україна воюватиме на Донбасі