RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Сильно смерділо: журналісти показали відео моторошної знахідки в Запоріжжі

У промзоні Запоріжжя було виявлене звалище медичних відходів. Використані інструменти, біоматеріали, ампули, бинти та зразки аналізів кілька місяців зберігалися на занедбаних складах.

Про це повідомляє ТСН.

Звалище виявили працівники підприємств, що знаходяться поруч, які відчували сильний неприємний запах навіть в мінусову температуру.

"Бачили руку, бачили ногу - це те, що з пакетів випало. Тут бігають собаки, кішки - видно, це все розірвали", - розповідає мешканка Запоріжжя Тетяна Крилова.

На місце були викликані правоохоронці. В результаті розслідування з'ясувалося, що територія належить фірмі, яка повинна вивозити відходи з медичних установ Дніпра і Запоріжжя.

За інформацією СБУ, всього на складі зберігалося 4 тонни сміття, серед якого - півтори тонни біоматеріалів, які залишилися після операцій, в тому числі і з установ, що працюють зі збудниками туберкульозу. Також там були і використані медичні інструменти, обладнання, що містить ртуть і важкі метали.

За словами представників компанії, вони не могли вивезти відходи, тому що перед Новим роком на їх майно було накладено арешт.

"Ми не мали права нічого вивозити. Ми не знали взагалі, в якому світі ми існуємо, тому що протягом двох місяців ми не підозрювані, ні обвинувачені, ні свідки - ми ніхто", - пояснив комерційний директор "Муніципальної екологічної команії" Володимир Андрєєв .

На даний момент суд скасував своє рішення, і відходи почали вивозити. Очистити склад обіцяють до кінця місяця, але екоактивісти вимагають від правоохоронців і влади пояснень, чому небезпечні відходи зберігалися в непристосованому приміщенні і чим це загрожує.

"Для мене найголовніше, щоб в зоні відкритого доступу не лежали залишки пацієнтів, тому що завтра це все буде в грунті, в річках. Тварини, собаки розтягують це по найближчих околицях, тому до весни ми можемо в Запоріжжі чекати епідемії", - побоюється екологічний активіст Людмила Пріт.

Нагадаємо, не так давно "Апостроф" повідомляв про фабрику в Хмельницькій області, яка, за словами місцевих жителів, скидає відходи прямо в річку.