RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Їхав з війни: мережу розбурхав пост про інцидент з бійцем АТО в Маріуполі

Користувачів інтернету розбурхав пост про бійця антитерористичної операції (АТО), який їхав зі Світлодарської дуги додому і був оштрафований у Маріуполі за куріння в громадському місці.

Про інцидент на своїй сторінці в Facebook розповів волонтер Юрій Мисягін.

За його словами, у військовослужбовця 54-ї бригади закінчився контракт і, отримавши на руки всі папери, він поїхав додому у військовій формі.

"Квиток на автовокзалі в місті Бахмут йому дістався останній на автобус за маршрутом Бахмут-Маріуполь-Бердянськ. Кінцевим місцем поїздки військовослужбовця було місто Бердянськ", - уточнив волонтер.

Мисягін зазначив, що під час зупинки на автостанції в Маріуполі пасажири автобуса вийшли покурити, але співробітник поліції зробив зауваження тільки бійцеві АТО, заявивши, що на нього буде складено протокол.

"Військовослужбовець був тверезий, абсолютно спокійний і у військовій формі. Розмови про те, що він їде з війни додому, що сильно втомився і що, мовляв, не знав, що тут палити не можна, а можна тільки біля урни, розташованої в стороні (15-20 метрів) від нього, яку він просто не бачив. І що ще автобус скоротив стоянку. Всі ці розмови, в тому числі, що він людина військова і звідки їде - на співробітника поліції ніяк не вплинули", - підкреслив волонтер.

Він додав, що до військового підійшов ще один співробітник поліції і поцікавився, чи є у нього документи. Виявилося, що у чоловіка був паспорт і посвідчення учасника бойових дій, проте правоохоронці забрали військового у відділення для складання протоколу.

"Складання протоколу зайняло 25-30 хвилин. Зрозуміло, що бійця ніхто не чекав і автобус поїхав. У автобусі залишилися його особисті речі і різні папери і документи. При розмові зі співробітниками поліції про те, що автобус чекати не буде і поїде, у відповідь було сказано: "Нічого, тут через кожну годину ходять ще", - уточнив Мисягін.

Волонтер додав, що військовому довелося купувати квиток на наступний автобус, а його особисті речі забрав друг.

"По-людськи я не розумію, навіщо треба було його затримувати, складати протокол, щоб він запізнився на автобус! Я впевнений, що досить було просто зробити зауваження, він викинув сигарету, і на цьому все б закінчилося... Етика і ставлення до людей, які воюють на передовій і бачить смерть кожен день, на "громадянці" часом залишає бажати кращого - це суто моя особиста думка", - підсумував Мисягін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві водій маршрутного таксі висадив з автобуса учасників АТО, у яких були квитки на руках.