RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія заочно заарештувала українського пранкера

Російський суд санкціонував арешт українського пранкера Микити Кувікова (відомого як Євген Вольнов) і оголосив його в міжнародний розшук за звинуваченням в розпалюванні ненависті і ворожнечі.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Українця звинувачують в тому, що той поширював "свідомо помилкову інформацію" про кількість загиблих під час пожежі в кемеровському ТЦ "Зимова вишня" "з метою дестабілізації ситуації в регіоні". Він дзвонив до медичних установ і державні органи, поширюючи "завідомо неправдиву інформацію" і вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих.

Постанову виніс Басманний суд Москви.

У коментарі РБК сам Вольнов заявляв, що про 300 жертв він заявив, враховуючи кількість місць в кінозалах торгового центру, виходи з яких виявилися заблоковані.

"Жодна офіційна російська структура не заслуговує на довіру. МНС-ники могли дістати дітей, але вони дозволили їм задихнутися. Хочеться нагадати росіянам, що завдяки їх бездіяльності вмирають діти в усьому світі: у Сирії, в Україні і не тільки. Це хороший привід задуматися , у що росіяни перетворили свою державу ", - сказав пранкер.

Вольнов відомий в Інтернеті своїми численними телефонними розіграшами.

Нагадаємо, під час пожежі в ТЦ "Зимова вишня" в Кемерово загинуло 64 людини, з них багато хто діти.