RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трагедія в Кемерово: влада РФ зацікавилися гучною заявою українського пранкера

Слідчий комітет РФ збирається дати правову оцінку діям українського пранкера Євгена Вольнова, який повідомив про 300 загиблих під час пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово.

Про це повідомляється в Telegram СК РФ.

"Пранкер Євген Вольнов дзвонив до медичних установ і державних органів, поширюючи завідомо неправдиву інформацію. Тим самим він вводив в оману родичів загиблих і постраждалих", - сказано в повідомленні слідчого органу.

Також зазначається, що правова оцінка дії Вольнова буде дана в рамках розслідування кримінальної справи про загибель людей під час пожежі.

Відзначимо, в одному зі своїх пранків Вольнов дзвонив в морг під виглядом співробітника МНС та говрив, що потрібні 300 місць для загиблих у пожежі. Також він дзвонив в клінінгову компанію і представившись людиною з адміністрації президента сказав прибрати квіти і дитячі іграшки, які люди принесли до згорілого ТЦ.

У коментарі РБК сам Вольнов заявив, що про 300 жертв він заявив, враховуючи кількість місць в кінозалах.

"Жодна офіційна російська структура не заслуговує на довіру. МНС-ники могли дістати дітей, але вони дозволили їм задихнутися. Хочеться нагадати росіянам, що завдяки їх бездіяльності вмирають діти в усьому світі: у Сирії, в Україні і не тільки. Це хороший привід задуматися, у що росіяни перетворили свою державу", - сказав пранкер.

Нагадаємо, про сотні жертв раніше повідомляв бізнесмен з Кемерово Ігор Востріков, який втратив під час пожежі трьох дітей, дружину і сестру. Він висловив упевненість, що люди виявилися в кінотеатрі замкненими зовні. За його словами, жертвами пожежі виявилися від 200 до 350 осіб.

Всі подробиці трагедії читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії в результаті пожежі в ТЦ загинули понад півсотні людей: що відомо на даний момент.