RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Навіть не заарештували: з'явилися подробиці про злочинців, які жорстоко побили під Києвом ветерана АТО

Трьох злочинців, які до напівсмерті побили в Вишневому Київської області ветерана АТО Олександра Рафальського, залишили на волі.

Про це дружина потерпілого Віталіна Рафальська розповіла в інтерв'ю "Фактам".

Жінка розповіла, що допомагала чоловікові розносити повістки призовникам, і 20 березня принесла повістку 19-річному хлопцю, який відмовився брати папір і пообіцяв "переламати ноги". Через два дні він разом з двома подільниками напав на ветерана АТО на вулиці, - спочатку попросив закурити, після чого стояв "на шухері", коли його знайомі били Рафальського.

"Саша пам'ятає, як бандити, підбігаючи до нього, закричали щось на кшталт: "Чуєш, ти, АТОшник..." Потім удар. Чоловік впав, і вони почали бити його ногами. А коли Саша втратив свідомість, вони зірвали з нього ланцюжок з хрестиком, забрали гаманець (в якому лежали 30 гривень), посвідчення інваліда війни, водійські права і банківські картки. Через кілька годин з однієї з цих карток намагалися зняти гроші. Не думаю, що це було просто пограбування. Інакше навіщо так по-звірячому бити?! Саша каже, що майже відразу знепритомнів. Але вони добивали, а потім залишили його стікати кров'ю. Чоловікові наклали вісім швів на верхню губу, ніс розбитий, безліч синців", - розповіла Рафальська.

Одним з подільників став інший місцевий житель, в той час як третій, - рецидивіст з Донецької області, який був звільнений за "законом Савченко".

"Їх навіть не заарештували! Підозрюваного з Донецької області взяли під цілодобовий домашній арешт, а тим двом не можна виходити з дому тільки вночі. А якщо вони вирішать поквитатися зі мною днем? Або, не дай Бог, щось зроблять нашим дітям? У нас з Сашком двоє дітей: 15-річна дочка і 8-річний син. Я тепер боюся випускати їх з квартири. Після суду хтось постукав нам в двері і втік. Потім хтось смикнув ручку дверей - і теж зник. Мені страшно" , - розповіла жінка і пояснила, що в правоохоронних органах її заяви відмовляються приймати з огляду на "відсутність реальних загроз".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві викрали восьмирічну дівчинку і побили її батька.