RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна продовжує втрачати своїх героїв: в мережі показали фото бійців АТО, що загинули в березні на Донбасі

З'явилися дані про кожного українського військовослужбовця, який помер внаслідок бойових дій на Донбасі протягом березня 2018 року.

Список опублікували у виданні "Цензор.НЕТ".

1. Сапеску Вадим з позивним "Одеса", - народився в 1984 році в селі Чорна на Одещині, мав кохану дружину, на початку 2016 року підписав контракт з ЗСУ, в кінці весни того ж року потрапив на Донбас. Будучи молодшим сержантом, командиром відділення 1-го взводу 3-ї роти 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади "Одеса" проявив себе сміливо і відважно під час служби на лінії розмежування під Горлівкою. У 2017 році військовий пройшов лікування від контузії, після чого повернувся на фронт. 2 березня 2018 року "Одеса" загинув від кулі ворожого снайпера в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Донецьк".

2. Козченко Владислав, - народився в 1997 році в Полтаві, навчався на юриста в Полтавській аграрно-економічній академії, але вирішив піти воювати, і тільки потім зайнятися освітою і заснувати з другом свою невелику ферму. Влітку 2016 року юнак підписав контракт з ЗСУ, пройшов навчання в 199-му навчальному центрі десантно-штурмових військ в Житомирі, після чого став стрільцем-снайпером 1-го взводу 2-ї роти 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Козченко загинув 6 березня в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Донецьк" від кулі ворожого снайпера. У нього залишилися бабуся, дідусь, мама, брат і кохана дівчина.

3. Рященко Іван по позивному "Скіф", - народився в 1983 році в Вільногірську Дніпропетровської області, отримав професії "водій" і "тракторист" в Саксаганському професійно-технічному училищі №77, працював на Вільногірському гірничо-металургійному комбінаті і на підприємстві "Вольногірське Скло". Чоловіка мобілізували в 2015 році, провели навчання на стрілка-санітара. Після демобілізації, восени 2016 року "Скіф" підписав контракт з ЗСУ і став командиром 1-го відділення 3-го взводу 6-ї роти 2-го механізованого батальйону 54-ї окремої механізованої бригади. Товариші по службі знали його як безстрашного і відважного воїна. У лютому 2017 року чоловік офіційно зареєстрував шлюб з цивільною дружиною, щоб захистити її і дітей на випадок, якщо з ним щось трапиться. 8 березня "Скіф" заступив на чергування, коли почався кулеметний обстріл, - одна з куль влучила йому в скроню. На той момент до дембеля йому залишалося дев'ять днів.

4. Луговський Юрій по позивному "Баррет", - народився в 1994 році в Червонограді Львівської області, до війни працював столяром, активно брав участь в Революції Гідності, був членом УНСО, навчав молодих хлопців військовій справі. Відправився добровольцем на фронт у перші дні війни, спочатку був у лавах "Донбасу", потім став снайпером, заступником командира розвідувального взводу 1-го батальйону особливого призначення окремого загону спеціального призначення "Азов" 18-го полку особливого призначення Східного територіального управління Нацгвардії, пройшов бої за Іловайськ, захищав Маріуполь і Широкино. 9 березня пізно вночі в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Маріуполь" його наздогнала куля ворожого снайпера.

5. Швець Олександр, - народився в 1971 році в Олександрії Кіровоградської області, був слюсарем із складання металевих конструкцій, майстром виробничого навчання, в 2005 році одружився. Влітку 2015 роки без повістки пішов в армію, пройшов службу в морській піхоті, а після демобілізації підписав контракт, став молодшим сержантом, навідником 2-го мінометного взводу мінометної батареї батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти. 11 березня в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Маріуполь" Швець їхав на вантажівці і підірвався на фугасі.

6. Гудзовський Марк по позивному "Упертий", - народився в 1997 році в Дніпрі, навчався на фінансиста, але вирішив піти добровольцем на фронт. Після проходження відбору в Києві, чоловік став старшим солдатом, кулеметником 3-ї роти 1-го батальйону особливого призначення окремого загону особливого призначення "Азов", продовжував здобувати освіту заочно. 10 березня "Упертий" був важко поранений в голову снайпером в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Маріуполь", - його в комі на вертольоті доставили в лікарню Мечникова, однак, воїн помер так і не прийшовши до тями.

7. Ковнацький Сергій, - народився в 1995 році в Ясенівці Житомирської області, отримав освіту за професіями "водій", "тракторист", "слюсар", в 2016 році підписав контракт з ЗСУ, став старшим солдатом 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади. 25 березня в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Донецьк" чоловік отримав смертельне кульове поранення в голову.

8. Кривич Андрій по позивному "ДІллІ", - народився в 1999 році в Конотопі, навчався на військового психолога в Сумському державному педагогічному університеті, був членом "Правої молоді", займався тактичною підготовкою, зброєзнавством, топографією. Минулої зими "Діллі" увійшов в тактичну групу "Сапсан" Добровольчого корпусу "Правого Сектора". Загинув 27 березня на Світлодарській дузі, - його підстрелив ворожий снайпер.

9. Шамчук Володимир по позивному "Шама", - народився в 1970 році в Драбово-Барятинському Черкаської області, в липні 2017 року був призваний за контрактом як старший солдат, заступник командира бойової машини - навідник-оператор 30-ї окремої механізованої бригади. "Шама" загинув 28 березня в зоні відповідальності окремого тактичного угруповання "Донецьк", обставини його смерті зараз з'ясовує слідство.

10. Максимов Віктор, - народився в 1984 року в Раївці Дніпропетровської області, брав участь в АТО з 2014 року, з вересня 2017 року був механіком-водієм, електриком відділення командно-штабних машин взводу управління розвідувальної роти 93-ї окремої механізованої бригади. 10 днів тому у нього скінчився термін контракту, але він його продовжив. 30 березня Максимов загинув в Донецькій області, - підірвався на невідомому вибуховому пристрої і отримав поранення, несумісні з життям. У нього залишилася кохана дружина і дочка.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу на Донбасі внаслідок ворожих обстрілів були поранені двоє військовослужбовців.