RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Лікарська помилка: під Львовом розгорівся скандал через смерть підлітка

У Червонограді Львівської області розгорівся скандал через смерть 16-річного підлітка в результаті лікарської помилки.

Про це повідомляють "Факти" з посиланням на прокуратуру Львівської області.

Відзначається, що дитина померла після двох зупинок серця під час виконання простої операції з видалення апендициту. Винними в смерті підлітка виявилися двоє лікарів-анестезіологів.

"У 16-річного хлопця ніколи не було проблем зі здоров'ям. Хлопчик активно займався спортом - шість років ходив на плавання. До лікарні його привів батько, коли у підлітка розболівся живіт. Лікарі встановили причину болю - апендицит. Почали готувати підлітка до операції", - заявила державний обвинувач Олена Данилів.

Так, непередбачене сталося на операційному столі під час анестезії. Лікар почав вводити хлопчикові в трахею інтубаційну трубку, але промахнувся і подряпав піднебіння. Пішла кров. Не звертаючи на це уваги, лікар знову спробував ввести трубку і знову не потрапив. Тільки після цього він викликав на підмогу анестезіолога вищої категорії з 16-річним стажем. Але і та промахнулася, проткнувши інтубаційною трубкою стравохід пацієнта.

За даними видання, хлопець почав задихатися і синіти. Лікарі заметушилися, витягли трубку, але було вже пізно. У підлітка за цей час двічі зупинялося серце, через брак кисню почалася мозкова кома.

Пацієнту намагалися надати допомогу у львівському "Охматдиті", але не врятували. Хлопець помер через два дні після операції.

Слідству вдалося довести провину лікарів. Було відкрито кримінальне провадження. Анестезіолог вищої категорії відмовилася визнати свою провину. Заявила, що не бачила, куди вставляє трубку через те, що в роті у хлопчика була кров.

"Обох лікарів засудили до двох років позбавлення волі. Правда, анестезіолог, який визнав вину, тут же був звільнений за амністією, а його колега отримала умовний термін і тепер має намір повністю довести свою невинність в апеляційному суді", - уточнила Данилів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українцям пояснили, чого треба побоюватися від лікарень і лікарів зі стартом медреформи.