RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вони прилетять: Трамп пригрозив Росії ракетним ударом по Сирії

Президент США Дональд Трамп зробив грізну заяву на адресу Росії, пригрозивши ракетним ударом по союзному РФ сирійському режиму Башара Асада, який звинувачують у застосуванні хімічної зброї.

Про це він написав у своєму Twitter.

Раніше російський посол в Лівані Олександр Засипкін заявив, що Росія буде збивати будь-які ракети, випущені США по території Сирії.

Трамп різко відреагував на це висловлювання.

"Росія обіцяє збивати всі і які завгодно ракети, випущені по Сирії. Приготуйся, Росія, тому що вони прилетять, славні і нові і "розумні"! Ви не повинні бути партнерами з твариною, яка вбиває газом своїх людей і насолоджується цим!" - гнівно пише президент США.

"Твариною, яка вбиває газом" Трамп уже неодноразово називав Президена Сирії Асада.

У своєму наступному твіті президент США заявив, що відносини з Росією на даний момент гірші, ніж були коли-небудь, включаючи і Холодну війну. Також він написав, що російська економіка потребує допомоги Сполучених Штатів, а всі народи повинні працювати спільно.

Нагадаємо, жертвами недавньої хімічної атаки в сирійській Думі, яка сталася в суботу, 7 квітня, стали не менше 85 осіб.

Раніше, 7 квітня 2017 року, США вже наносили удар по авіабазі "Шайрат" в Сирії у відповідь на застосування урядовими військами хімічної зброї.

Докладніше про перспективи сирійського конфлікту і наслідки для Росії можливої атаки США читайте в матеріалі "Апострофа": Відповідь Путіну в Сирії: куди цього разу полетять ракети Трампа.