RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В США розробляють план масштабного удару по союзникам Путіна в Сирії: опубліковані подробиці

Президент США Дональд Трамп і його радники обговорюють питання про більш серйозний, ніж в квітні 2017 року, ракетний удар по Сирії у відповідь на ймовірне застосування режимом Башара Асада хімічної зброї.

Про це повідомляє The New York Times.

"Офіційні представники адміністрації заявили, що вони розраховують на те, що новий удар буде більшим, ніж торішній, питання викликало лише те, наскільки масштабнішим він повинен бути", - пише видання.

Зокрема, повідомляє газета, розглядалися пропозиції про те, щоб в ході нової операції, на відміну від атаки 2017 року, "удари були б нанесені не тільки по одній цілі, і проведення операції не обмежувалося одним днем".

Втім, за інформацією журналістів, Трамп як і раніше неохоче поставився до глибшого і тривалого залучення США в Сирії.

Також зазначається, що використання пілотованих літаків вважається ризикованим, оскільки призведе до поглиблення конфлікту, якщо хтось із пілотів буде збитий. Тому Пентагон схиляться до повторення торішнього варіанту з використанням ракет "Томагавк".

Нагадаємо, жертвами недавньої хімічної атаки в сирійській Думі, яка сталася в суботу, 7 квітня, стали не менше 85 осіб.

Раніше, 7 квітня 2017 року, США вже наносили удар по авіабазі "Шайрат" в Сирії у відповідь на застосування урядовими військами хімічної зброї.

Докладніше про перспективи сирійського конфлікту і наслідки для Росії можливої атаки США читайте в матеріалі "Апострофа": Відповідь Путіну в Сирії: куди цього разу полетять ракети Трампа.