RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ситуація погіршується: журналіст розповів про реалії життя на окупованому Донбасі

В "сірій зоні" на Донбасі соціально-економічна ситуація продовжує погіршуватися, в той же час там заробляє гроші мафія, пов'язана як з бойовиками так званих "ДНР-ЛНР", так і, за деякими даними, з українськими силовиками.

Про це розповів "Апострофу" журналіст "Радіо Свобода", луганчанин Андрій Діхтяренко.

За його словами, жителі населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення в зоні АТО, часто не можуть отримати навіть найелементарніших речей, на додачу до постійних обстрілів. У той же час, є люди, які наживаються на війні.

"Ми з журналістами викривали різні схеми, коли фактично йде торгівля з окупованими територіями через так звані ділянки в "сірій зоні". Схема ця дуже проста: товар (скажімо, сосиски чи ковбасу) везуть начебто до селища, яке знаходиться в "сірій зоні". Насправді ж все вивантажують і перекладають до машини, яка приїздить з того боку й везе це добро до міст на окупованій території", - розповідає журналіст.

Також, за його словами, контрабандну торгівлю в сірій зоні "кришує" мафія, пов'язана не тільки з бойовиками, але і з українськими силовиками.

"Фактично вся "сіра зона" є такою собі мережею мафії. Вона пов’язана із силовиками як з непідконтрольної території, так і, на жаль, з нашими, які все це "кришують" і заробляють гроші на цьому дисбалансі цін", - стверджує Діхтяренко.

Детальніше про ситуацію на непідконтрольних Україні територіях Донбасу читайте в його інтерв'ю "апостроф": Люди на Донбасі живуть в чорній кімнаті, де бігають великі сірі коти.