RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Аж до конфлікту з Росією: на Заході пояснили, до чого може призвести удар США по Сирії

Військова операція США в Сирії проти військ режиму Башара Асада несе певні ризики, аж до початку активного конфлікту з Росією.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Хоча варіанти військових операцій США в Сирії різняться за ступенем ризику, жоден з них не позбавлений ризику зовсім. Потенційних небезпек багато: від матеріальних і людських втрат до початку активного конфлікту з Росією. Навіть якщо припустити, що атаку буде проведено ідеально, без будь-яких побічних втрат, немає ніяких сумнівів, що в операції США в Сирії будуть наслідки. Насамперед, значно збільшиться ймовірність того, що прихильники Асада будуть намагатися перешкодити повітряним або навіть наземним операціям США в країні. Крім того, буде зачеплений процес деконфліктизації з Росією", - йдеться в матеріалі.

При цьому підкреслюється, що в Сирії немає простих військових варіантів, і навіть найкраща операція неминуче призведе до ескалації та примноження чинників прорахунку, які і так є в цьому складному конфлікті.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа кілька варіантів удару по Сирії, можуть загинути військові Путіна - приватна розвідка США.