RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Чим більше хаосу, тим краще: в Україні пояснили ситуацію з об'єднанням ЛНР і ДНР

Кремлю не вигідно проводити об'єднання угруповань ЛНР і ДНР.

Про це український журналіст родом з Луганська Андрій Діхтяренко розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Журналіст визнав, що кілька разів піднімалася тема об'єднання так званих "республік" ЛНР і ДНР, однак, зараз про це вже не говорять.

"Мабуть, минув той час, коли можна було це зробити. Зараз виникало би багато псевдоюридичних і навіть логістичних питань. Та й в чому полягатиме об’єднання? Люди їздитимуть за довідками в Донецьк? Так там інфраструктури для цього нема, потрібно дороги ремонтувати. Крім того, простіше розкладати яйця по різних кошиках", - підкреслив він.

Діхтяренко пояснив, що політика Росії полягає у сіянні хаосу, яку на Донбасі зручніше проводити при відсутності чіткої структури бойовиків.

"Чим більше хаосу, тим краще. Те ж саме стосується й окупованих територій. У хаосі Росія вважає себе гарантом сили й порядку, саме з ним Москва хоче асоціюватися в людей. Тому такий стан речей її влаштовує. У таких умовах можна проводити спецоперації, про які не знатимуть навіть бойовики угруповань Л/ДНР. Як кажуть, у мутній воді легше ловити рибу. Якщо є чітка структура, то виникає багато питань про те, хто є куратором, вигодонабувачем і так далі", - розповів він.

"У гурту "Гражданская оборона" є пісня "Русское поле экспериментов". От на таке поле експериментів і перетворився Донбас", - резюмував журналіст.

Більше про життя на окупованих територіях читайте в матеріалі "Апострофа": Люди на Донбасі живуть в чорній кімнаті, де бігають великі сірі коти - журналіст з Луганська.