RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Може бути ще гірше: з'явився тривожний прогноз по Донбасу

Російська сторона навряд чи готова до компромісів щодо Донбасу, а зустріч лідерів Франції, Німеччини та України в Аахені запланована для вироблення стратегії тиску на Кремль в цьому питанні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив старший аналітик американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Юджин Чаусовський.

Коментуючи заплановані в травні переговори, експерт сказав: "Думаю, це спроба інших країн четвірки натиснути на Росію, щоб та робила більше для виконання своєї частини Мінських домовленостей - скоріше, частини сепаратистів, але, звичайно, Росія стоїть за ними".

"Я думаю, що це не спрацює, як спосіб зробити Росію більш готовою до компромісів. Насправді, як ми побачили за останні дні і тижні, ситуація на полі бою на Сході України лише погіршилася. Думаю, це відбувається тому, що Росія поки не має стимулу для компромісу. Особливо після останніх санкцій і з огляду на те, що на Заході ситуація не стає кращою з точки зору Росії", - підкреслив Чаусовський.

При цьому аналітик допускає загострення на Донбасі: "Ситуація може бути значно гіршою. Останні місяці в Україні були порівняно спокійними, однак вони (росіяни, - ред.) Завжди можуть почати військову операцію, якщо захочуть". За його словами, "нормандські переговори без Росії не викличуть істотного впливу - принаймні того, якого намагаються досягти ці країни".

Повний текст інтерв'ю Чаусовського читайте на "Апострофі" Є спосіб змусити Путіна змінити його політику щодо України - експерт приватної розвідки США.