RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Можуть влаштувати провокації і загострення: генерал розповів, звідки чекати небезпечних дій Росії

Росія може влаштувати провокації і загострення в Азовському морі, де раніше зафіксували посилення угруповання водних суден Чорноморського флоту і кораблів Берегової охорони Росії.

Про це колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко розповів в колонці на "Апострофі".

"Ще в 2013 році з того боку було таранне захоплення наших рибалок з використанням зброї, в результаті якого були загиблі. Тому можна очікувати різних дій з їхнього боку, аж до застосування зброї - морської, тактичної, - підкреслив екс-заступник глави Генштабу. - Вони зміцнюють свої сили в Азовському морі та намагаються займати агресивну позицію. Вони можуть піти на будь-які провокації, загострення з використанням різних катерів".

Романенко впевнений, що поки не варто очікувати від Росії радикальних дій, однак, проведення провокацій було схвалено президентом РФ Володимиром Путіним.

"Масштабних операцій, думаю, не буде, але вони намагаються на будь-якому напрямку задавити, показати свій пріоритет тощо. Але вище тактичних дій нічого не буде, принаймні станом на поточний момент. Звичайно ж, вони діють не просто так. Це означає, що Путін дав на це добро", - резюмував він.

Більше про можливі плани Росії в Азовському морі читайте в матеріалі "Апострофа" - Путін дав добро: Росія може почати стріляти ще на одному напрямку.