RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Британський ЗМІ розповів про зв'язки мера Одеси з небезпечної злочинною бандою

Мер Одеси Геннадій Труханов, якого нещодавно затримали в аеропорту "Бориспіль", а потім відпустили на поруки, був учасником злочинної банди з Одеси і мав значні частки в чотирьох офшорних компаніях в британських податкових гаванях.

Про це повідомляє ВВС.

Як передає видання, Труханів належав до злочинного угрупування з Одеси, члени якої заробляли гроші на нафтовій промисловості. Так, в 90-х роках під час розвалу СРСР, членам угруповання вдалося переїхати в європейські країни, зокрема в Італію, яку використовували як свою базу. У той час учасників банди підозрювали навіть в контрабанді наркотиків і зброї.

"Протягом чотирьох років фахівці з боротьби проти мафії відстежували кроки і пересування членів угруповання по всьому континенту. Поліцейські записували їхні телефонні розмови і те, про що говорили чоловіки, було дуже жорстоким", - йдеться в повідомленні видання.

Банду організували за суворими мафіозними лініями, ролі в банді були чітко розподілені. У неї входили: Олександр Ангерт на прізвисько Дон Одеси, за плечима його була судимість за вбивство. Микола Фомічов, якого описують, як "жорстоку озброєну людину" і Геннадій Труханов, який вчив членів банди "рукопашному бою та снайперської стрільби з високоточної зброї".

"Вони описували вбивства, які були особливо жорстокими .."Я продовжував бити його по голові, поки вона не розламалася .. Я вбив його багатьма ударами .. "Вони були надзвичайно жорстокими", - розповів заступник комісара італійської державної поліції Нунція Савіно.

Відомо, що, незважаючи на наявність доказів проти членів банди, їм так і не пред'явили звинувачення, тому що їхні злочини, як зазначає видання, не були здійснені в Італії. Зрештою, розслідування припинили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одесі затримали банду викрадачів людей. Вони заробляли тим, що вимагали у родичів своїх жертв викупи.