RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Це була помилка: в ГПУ зробили важливу заяву щодо скандальної справи Бубенчика

Заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська заявила, що статтю про вбивство співробітників Беркута під час Майдану було інкриміновано Івану Бубенчику помилково.

Про це повідомляє Громадське.

"Помилка слідчих і прокурорів є дороговартісною для кримінального провадження. Я вважаю, що це була помилкова підозра саме за статтею 115 КК, оскільки на момент оголошення підозри 3 квітня достатніх підстав стверджувати, що саме ця особа була причетна до такого тяжкого злочину, у матеріалах провадження не було", - сказала Стрижевська.

Разом з тим вона пояснила, що статтю 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Ббенчику інкримінували правильно.

"Повторюся, вважаю, що не було достатніх підстав (інкримінувати статтю 115 КК). Тому що об'єктивних відомостей про те, що підозрюваний у провадженні був причетний до вбивства інших осіб, у слідства немає", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", 3 квітня правоохоронці затримали Бубенчика і привезли його до Києва. Активіста Майдану звинуватили відразу в кількох злочинах, скоєних під час Революції Гідності: умисне вбивство, замах на вбивство співробітника правоохоронних органів і незаконному поводженні зі зброєю.

Пізніше Бубенчику змінили підозру.

Детальніше про справу Бубенчика читайте в матеріалі "Апострофа": Складний Бубенчик: як справа активіста Майдану розколола українців і хто від цього виграв.