RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На журналістів напали біля особняка міністра фінансів під Києвом: опубліковано відео

У суботу, 21 квітня, на території закритого VIP-поселення "Золоче" (Бориспільський район Київської області) під час зйомок стався напад на журналіста Ігоря Колтунова і оператора Владислава Плешакова програми "Гроші" телеканалу "1+1".

Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на прес-службу телеканалу "1+1".

Відзначається, що знімальна група робила сюжет про нерухомість міністра фінансів України Олександра Данилюка.

"Тільки журналісти почали знімати будинок на телефон, на них напали, стали забороняти зйомку, намагалися відібрати відео у знімальної групи "Гроші" і навіть душити, а потім збити позашляховиком оператора програми, аби українці не побачили розкішне житло держслужбовця", - заявили в прес-службі каналу.

Згідно з повідомленням, співробітники "Грошей" подали заяву в поліцію на підставі статті 171 Кримінального кодексу України про перешкоджання журналістській діяльності.

У свою чергу, представник Національної поліції України Ярослав Тракало заявив, що журналіст "Грошей" дійсно дзвонив у поліцію, правоохоронці виїжджали на місце, однак заяву знімальна група писати відмовилася.

"Якщо таке звернення і заява в поліцію будуть, ми готові реагувати і розслідувати цей інцидент", - підкреслив він.

У той же час з відео, яке оприлюднив телеканал, незрозуміло, чи є територія містечка приватною і чи мали журналісти дозвіл на зйомку.

Видання додає, що ввечері 23 квітня на сторінці Олександра Данилюка в Facebook з'явилося повідомлення про те, що він має конфлікт з власником "1 + 1" Ігорем Коломойським і раніше "Гроші" зробили "замовний сюжет" про нібито його нерухомість у Лондоні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів інтернету обурила новина про те, що поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо журналістів програми "Схеми" нібито через втручання в приватне життя лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука.