RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Окупанти влаштували нові обшуки в будинках кримських татар на анексованому півострові: відео

У четвер, 26 квітня, в Карасувбазарі (нині Білогірськ) в анексованому Російською Федерацією Криму окупанти влаштували обшуки в будинках кримських татар.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Російські окупанти вторглися з обшуками в будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрем Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також їх дорослих дітей, які проживають окремо", - зазначив він.

Чубаров додав, що одночасно обшуки проводяться в інших регіонах Криму - в приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми по дистрибуції продуктів харчування в Криму "КримОпт", що належить братам Веліляєвим.

За всіма місцями проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення по периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії.

"З Криму повідомляють, що в Карасувбазарі біля офісу "КримОпта" зібралися близько 400 осіб. У даний час і до інших місць проведення обшуків прибувають кримські татари", - додав Чубаров.

Варто відзначити, що на обшуки в Криму вже відреагували в Міністерстві закордонних справ (МЗС) України.

"Рішуче засуджуємо нові незаконні обшуки в окупованому Криму. Дискримінація кримських татар. Докази злочинів подамо в міжнародні суди", - повідомила речник відомства Мар'яна Беца на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ФСБ РФ затримала на території анексованого Криму кримськотатарського активіста і журналіста громадського об'єднання "Кримська солідарність" Нарімана Мемедемінова.