RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Працює НАБУ: з'явилося відео скандального затримання на хабарі майора СБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило відео затримання на хабарі майора Служби безпеки (СБУ), навколо якого розгорівся скандал.

Відповідний ролик опубліковано в YouTube.

"Національне бюро публікує фрагменти розсекречених відеозаписів, зроблених у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій у рамках розслідування фактів корупції в сфері міграційної політики", - йдеться на сторінці відомства в Facebook.

Уточнюється, що 24 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили посадовця одного з міжрайонних відділів Головного управління СБУ в Києві та Київській області на отримання ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. доларів.

"Ці кошти чиновник СБУ отримав від посередників за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України у незаконний спосіб. Слідство вважає, що чиновник СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців дозволу на проживання в Україні шляхом укладання фіктивних шлюбів з громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу і вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ", - додали в НАБУ.

Затримання на відео з 38-ї хвилини:

Детальніше про найпопулярніші схеми хабарництва читайте в матеріалі "Апострофа": Сірники за 500 грн і мільйони не в валізах: найсміливіші і хитрі схеми українських хабарників.

Читайте також матеріал "Апострофа": Сірники за 500 грн і мільйони не в валізах: найсміливіші і хитрі схеми українських хабарників.