RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Бойовики на Донбасі застосували "Град": українські війська мають втрати

В четвер, 17 травня, ситуація в районі лінії зіткнення на Донбасі серйозно ускладнилася: бойовики застосували заборонені системи РСЗВ "Град" в районі Авдіївки, є втрати з обох сторін.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

"Російсько-окупаційні війська, нехтуючи міжнародними угодами, 66 раз порушили режим припинення вогню, з них 25 разів застосовували міномети, артилерію і реактивні системи залпового вогню БМ-21. Близько 21:00 противник застосував РСЗО БМ-21 "Град" по позиціях наших військ в районі Авдіївки. підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь окупантам і вели активну оборону", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на Луганському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новозванівка і Троїцьке. На Донецькому напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Майорськ. Постійно тривають бойові дії в районі Авдіївської промзони і населеного пункту Опитне. На Маріупольському напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Водяне, Лебединське, Широкино.

За інформацією прес-центру, під час бойових дій 17 травня двоє українських воїнів загинуло, четверо отримали поранення. Підкреслюється, що поранені оперативно евакуйовані в госпіталь, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу і їхньому життю нічого не загрожує.

Крім того, за даними розвідки, за минулу добу бойовикам завдали втрати - 5 окупантів знищено і 8 поранено.

Нагадаємо, про можливість нової ескалації бойових дій на Донбасі читайте в бліц-інтерв'ю нардепа Дмитра Тимчука "Апострофу": Бойовики ДНР-ЛНР в паніці через одну новину, Донбасу загрожує загострення.