RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Росія влаштувала провокацію біля узбережжя України: з'явився прогноз щодо масштабного вторгнення

Росія нарощує напругу в акваторії Азовського моря та прилеглих до нього районах Чорного моря і не виключено, що має плани на нове вторгнення, внаслідок чого Україні варто взяти під посилену охорону вказаний район.

Так, координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець не виключає, що російський президент Володимир Путін повернеться до ідеї побудувати так звану "Новоросію" і через Азовське узбережжя зв'язати окуповані райони Донецької і Луганської областей і Крим.

"В першу чергу, ескалація стосуватиметься Азовського моря, яке після будівництва Керченського транспортного переходу, агресор цілком може (і напевно захоче, бо передумов до того - вагон і маленький візок) перетворити в своє внутрішнє море, причому військовим шляхом, реалізувавши якийсь "азовський варіант бліцкригу". Тим більше, що тут він володіє переважною військово-морською перевагою, яка реалізується у вигляді панування агресора практично у всій акваторії Азовського моря, та ще підкріплене вже розгорнутими Кремлем в регіоні значними угрупуваннями наземного та повітряного компонентів збройних сил", - припускає він.

У свою чергу журналіст і військовий оглядач Денис Попович погоджується з даними тезами, але вважає малоймовірним штурм міст на Азовському узбережжі.

"Я не думаю, що росіяни полізуть штурмувати азовські міста. Швидше за все, вони заберуться геть, можливо прихопивши з собою судно "Норд", через якое все і почалося.

Але я зроблю два нехороших виводи.

По-перше, курортний сезон на Азові постраждав. Не дуже комфортно приїжджати на відпочинок, з ризиком опинитися в зоні "навчальних стрільб".

По-друге, Азовське море потрібно захищати і контролювати. Нам показали, що ми його не контролюємо, хоча чомусь вважаємо його своїм (навіть юридично воно як би загальне - російсько-українське). Азовське море - це наше м'яке підчерев'я. Потрібні термінові берегоукріплюючі заходи ", - зазначив він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", в зв'язку з закриттям Росією частини Азовського моря для українських судів, берегова охорона РФ затримує українські судна і проводить обшуки.