RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Війна триває на вулицях: соцмережі шокувало вбивство в Києві журналіста Аркадія Бабченка

Смерть відомого російського журналіста Аркадія Бабченка, якого застрелили в спину в Києві увечері 29 травня, викликала широкий громадський резонанс.

Про несподіване вбивство масово пишуть в соціальних мережах.

Зауважимо, що про смерть журналіста говорять як українські, так і російські громадські діячі та політики, - українські нардепи Борислав Береза та Володимир Ар'єв, міністр інфраструктури України Володимир Омелян, російські опозиціонери Ілля Яшин і Дмитро Гудков, журналіст і блогер Олександр Тверський, а також багато інших.

"Війна триває не тільки на Донбасі. Вона триває і на вулицях Києва. І те, що її організатори вбивають тих своїх співгромадян, які насмілюються говорити їм правду - відображення їхнього уявлення про методи війни. Бо на цій війні воюють з правдою, яку намагався доносити Бабченко", - написав український журналіст Віталій Портніков.

"Бабченко сильно докучав ворогові. Думаю, це втрата для України на війні. Загинув в Києві. Фронт нагадав про те, як далеко простирається", - написав ветеран АТО Євген Карась.

"Режим Путіна дістався до чергового журналіста, який утік з РФ", "В черговий раз, чекісти з Луб'янки показали, що дістануть в Україні будь-кого", - також пишуть в мережі.

Варто зауважити, що в мережі також згадали і останній пост в Facebook самого Бабченка, в якому він розповідав, як дивом вижив в авіакатастрофі гвинтокрила генерала Кульчицького.

Влітку 2017 року Аркадій Бабченко давав інтерв'ю "Апострофу" про війну на Донбасі: Путін припинить вторгнення в Україну, а його режим впаде за рік-два за однієї умови.